derby-drakt-401.jpg

Husk tippefristen før avspark!

Klassikeren er tilbake og tippekonkurransen sparkes i gang mot Millwall på the Den tirsdag kveld!

Tradisjonelt sett har tippekonken vært arrangert med avslutning like over nyttår. Denne sesongen har det rett og slett gått litt i glemmeboka, og vi får av den grunnen litt annen vri på tevlingen.

Vi kjører altså i gang først helt på tampen av januar. Kupong og regler for nedlasting finner du ved å klikke her! (Excel)

I terminlista sto vi oppført med bortekamp mot Millwall, men ettersom de spilte fjerde runde i FA Cupen lørdag har fristen blitt utsatt til tirsdagens avspark.

TIPPEFRIST MIDT I TRANSFERVINDUET?

Ja, det vil jo alltids bli en slags uforutsigbarhet i det, men dette er jo bare med på å skape ytterligere spenning, og i noen tilfeller utjevne eventuelle forskjeller i selvutnevnte fotballkunnskaper og kjennskap til de forskjellige lagene og klubbene.

Øvrige kamper på kupongen som eventuelt skulle omberammes grunnet FA Cupen vil altså telle med så lenge de er ferdigspilt innen senest mandag 2. april.

På den måten kan vi også få til en ekstra liten spenning under fellesturen 2018, som vil overvære kampene mot Sunderland hjemme og Preston North End borte. Og hvem vet - kanskje er tippekongen med på turen også?

WALL OF FAME

På nettsiden vår finner man for øvrig også en såkalt «Wall of Fame» for tippekonkurransen, som først så dagens lys i 1979-80. Vinner da - i konkurransen som kun spant seg over 5 kamper - var Stein Haugen.

Gjennom årenes løp har det alltid dreid seg om å tippe utfallet av 12 påfølgende Derby-kamper i løpet av en og samme sesong. De siste årene har også resultattips blitt innført, for å øke spenningen.

Vinner i 2016-17 var Johar Mæhle, som dermed tok sin andre seier på fire sesonger, men faktisk er det vår alles Finn Morten Steen som er den «ubestridte tippekonge». Kassereren innkasserte (!) sin første seier allerede i 1980-81, før han 23 år senere vant igjen, i 2003-04. Hans siste seier kom i katastrofesesongen 2007-08, så gjerne var det et hat-trick han ville vært foruten. Man må altså ha tippet særdeles pessimistisk for å havne i teten på den tiden.

Tags: Klassikeren