cocu-02.jpg

Halfway there

Halvveis i sesongen kan vi konstatere at dette er ikke bra nok

"We're halfway there, living on a prayer" sang Bon Jovi i 1986, sesongen Derby rykket opp under Arthur Cox. Nå er vi halvveis i 19/20-sesongen og som det synges, vi lever på smuler. Ikke en gang de verste pessimistene hadde trodd vi skulle ligge på 17.plass halvveis, men det er de harde fakta.

Mangt kan sies om Phillip Cocus første halvår. Nei, han arvet ikke noe superlag. Og nei, han kom så seint inn at han ikke rakk å hente spillere han selv ville ha før vinduet var stengt. Han har også opplagt vært uheldig med både skader og formsvikt på nøkkelspillere.  Men likevel, mangelen på system i laguttak og spillestil, innsatsvilje og spilleglede har vært påfallende i litt for mange kamper.

Her er et forsøk på å gi karakter til juletentamen til Cocu og hans mannskap:

Keepere:

Kelle Roos - 2. Roos er veldig god på streken, men i feltet er han fullstendig ubrukelig, noe som skaper usikkerhet i forsvaret
Ben Hamer - 4. Det tok lang tid før han fikk sjansen. Altfor lang. Han er ingen spektakulær keeper, men helt grei. Så lenge han er skadefri, bør keeperplassen være grei ut sesongen.

Forsvarere:

Curtis Davies - 3. Ikke så solid som han var da han var yngre og før skaden, men gjør ikke de store feilene heller
Craig Forsyth - 2. Har spilt stopper i Matt Clarkes skadefravær og selve stopperjobben er grei nok. Men i hver eneste kamp gjør han en eller flere stygge pasningsfeil som bare av den grunn gjør ham ubrukelig
Matt Clarke - 4. Han begynte i stor stil, så sloknet han litt, før han tok seg opp igjen. Da ble han selvfølgelig skadet. Vår beste midtstopper som trenger en klassepartner.
Max Lowe - 3. Ujevn. I noen kamper virker det som han er på gang, i andre som han ikke. Trenger tillit.
Scott Malone - 2. En "liability" som de sier på engelsk. Virker til å lese spillet dårlig og er ofte ute av posisjon. 
Jayden Bogle - 3. Bogle er vår mest verdifulle spiller målt i pund. Han var enorm i fjor, men har ikke funnet tilbake til sitt gamle jeg etter skaden i sesonginnledningen. Blir han værende, kommer han garantert til å bli bare bedre utover.

Midtbane:

Krystian Bielik - 4. Det er ikke vanskelig å se at polakken har mye inne, men han er fortsatt ujevn. Har vært mye plaget av småskader. Når han blir skadefri, regner jeg med en klar formstigning
Graeme Shinnie - 5. Det tok lang tid før skotten slapp til, men når han først gjorde det, løftet han laget med sin entusiasme og energiske spillestil. Så ble han også skadet og det merkes.
George Evans - 2. Evans er en av Lampards dårligste og mest meningsløse innhentinger og jeg kan ikke se at han tilfører laget noe som helst
Kieran Dowell - 1. Et av klubbens dårligste lån noensinne. Pasninger i hytt og pine og "ballwatcher" av rang
Tom Huddlestone - 3. Cocu hadde sansen for ham, men så ble han også skadet og ute i flere måneder. Jeg ser hans evne til å slå forløsende pasninger, men synes han er for treg til dette nivået nå.
Duane Holmes - 3. Holmes var god under Lampard, men en skade under hele sommeren og starten av sesongen, satte ham tilbake. I de par siste kampene er han på vei opp til både 4 og 5.
Jason Knight - 4. Årets stjerneskudd som har fått flere og flere sjanser pga skader og dårlig spill fra andre. Han har en energi laget trenger og blir bedre og bedre. Et par kamper til, så er han på en femmer.
Florian Jozefzoon - 1. Det sies at Jozefzoon er Derbys raskeste og mest tekniske spiller, men han viser det aldri. Feig og uinteressert. Et gedigent bomkjøp av Lampard.
Jamie Paterson - 3. Personlig syntes jeg han var bra da han fikk spille, men det syntes tydeligvis ikke Cocu og han har ikke vært i nærheten av laget på lenge.
Tom Lawrence - 2. Årets største skuffelse for meg. Han kan så mye bedre enn han viser. Legg merke til hvor mange angrep som stopper fordi Lawrence kjører seg fast. Likevel spiller han 90 minutter hver kamp. Bør droppes.

Angripere:

Mason Bennett - 2. Jeg har vel aldri hatt helt troa på Bennett og det han han vist i år før han også ble skadet, har vært svakt.
Morgan Whittaker - 3. Unggutt som Cocu tydeligvis har stor tro på. Jeg er fortsatt i tenkeboksen når det gjelder fast førstelagsfotball.
Martin Waghorn -  3. Ingen ting å si på innsatsen, men utførelsen er så som så. Løper mye rundt til ingen nytte.
Jack Marriott - 3. Spilleren alle trodde skulle bli den storscoreren vi har ropt etter. I år har det vært mye ut og inn av laget (mest ut), mange småskader og bare tendenser til den vi så glimt av i fjor.
Chris Martin - 3. Stor overraskelse at "gamle" Martin plutselig var tilbake i startelleveren. Han har et godt blikk og intelligente flikker, men er veldig passiv når ballen er lenger unna enn en halv meter.

Manager Phillip Cocu - 2. Han henviser stadig til "what we are trying to do" uten at jeg helt kan oppfatte hva det er foruten å spille seg ut fra forsvaret og ikke forhaste seg i angrep. Til tider har Derbys kamper i år vært drepende kjedelige. Kjedelig har det også vært å høre på intervjuene med nederlenderen. Jeg har mange ganger spurt meg selv om hvem som kan bli motivert av å høre på noe slikt. Nå skal det sies at laget han overtok nok ikke inneholdt den kvaliteten han hadde håpet, men når Wayne Rooney og forhåpentligvis noen kvalitetsinnhentniger til kommer i januar, bør vi se et annet trøkk fra the Rams. Og andre resultater, selvfølgelig. Jeg forventer betydelig høyere karakterer både på Cocu og spillerne til eksamen i mai.